Jump to content


Photo

Multiclassed Multikit Builder Mod [experimental]


391 replies to this topic

#381 -FRUTZK-

-FRUTZK-
  • Guest

Posted 04 June 2017 - 06:07 PM

Hi Crevs Daak! Thanks for your amazing work on this already fantastic mod. In the past I've gotten this working without any issues, your version and the original. I've only recently tried to install on BGEE after installing the BG2Tweaks pack.
I'm able to create the multikits without problems, but installing them does not work. I get this error message.

I foresee that specifics could be useful. You have BGEE, is it with the Siege of the ... DLC, and in that cause have you installed the Modmerger from the laserbeamdog forum ? :tease:
What mix of classes was this with ? And kits ?

 

Hi Imp, thanks for the quick response.

 

I've got all EE versions of all games, but I've only installed BGEE at the moment. I don't use modmerger from the forums at all, just standard weidu and I've never had any issues before.

 

With the multikit mod I've never had any issues with just using a dual class/multi with two options, and have ALWAYS had difficulty with 3 options eg.. kensai/necromancer/assassin.

 

One kit for example is an OP favourite, the Kensai/Swashie, usually works but now does not.

 

error; unix.unix_error(20, "stat", "")

 

That's the error I'm getting. This mod should work with BGEE right? I'm pretty sure I've had it working before.

 

 

Cheers guys.

 

 



#382 Crumshaw

Crumshaw
  • Member
  • 4 posts

Posted 05 June 2017 - 02:32 AM

I think I might be encountering the same issue as -FRUTZK- here. I'm also getting the message Unix.Unix_error(20, "stat", "") when trying to install the kits themselves. As far as I can tell, all the other steps (like Install Component [Core Multikit Files]) are working fine.

 

My initial thought was that there was some instability from interacting with other mods so I tried out a few combinations, but there was no improvement (admittedly, there's a lot of fiddling I could still do, but very much an amateur here and not sure where to start). I also tried reinstalling everything from the ground up, but that didn't help either.

 

The log I've got here shows the happening for each of six attempts. First, I tied my initial build (Kensai/Conjurer/Swashbuckler), then Priest of Talos/Archer because it didn't share any of the same classes, then Kensai/Conjurer, Kensai/Conjurer/Thief, Conjurer/Swashbuckler, and Kensai/Swashbuckler for a bit more data.

 

Spoiler

 

I doubt this is relevant, but, when using BiG World Setup to install the mod, the process ended after installing the builder and creating the kits but without letting me try to install them. I had to go into the game folder and run WeiDU to attempt kit installation. I've never used this mod before so that might be intended, but I thought I'd point it out just in case.

 

Thanks for all the work you guys've done by the way. After I spotted this mod, I got really excited about tinkering with some builds again.


Edited by Crumshaw, 05 June 2017 - 02:38 AM.


#383 The Imp

The Imp

    Not good, see EVIL is better. You LIVE.

  • Member
  • 4069 posts

Posted 05 June 2017 - 03:02 AM

This is the part that's useful out of all of that:

Install Component ['SkaldingHot' multikit]?
[I]nstall, or [N]ot Install or [Q]uit?
Installing ['SkaldingHot' multikit] [v0.27.10]
Defined Inlined File [.../fl#inlined/null.file] (length 0)
[m7multikit/lib/multikit.tpp] parsed
Clearing the IDS map.
[*.IDS] forgotten
[./override/SPECIFIC.IDS] loaded, 599 bytes
[SPECIFIC.IDS] parsed
[./override/CLASS.IDS] loaded, 2213 bytes
[CLASS.IDS] parsed
[./override/clabma01.2da] loaded, 6080 bytes
Copying and patching 1 file ...
[./override/clabma01.2da] loaded, 6080 bytes
[.../WEIDU_NAMESPACE/tb#pretty_print.tpp] parsed
Copied [clabma01.2da] to [override/clabma00.2da]
[./override/clabfi01.2da] loaded, 4469 bytes
Copying and patching 1 file ...
[./override/clabfi01.2da] loaded, 4469 bytes
Copied [clabfi01.2da] to [override/clabfi00.2da]
[./override/clabpr01.2da] loaded, 4021 bytes
Copying and patching 1 file ...
[./override/clabpr01.2da] loaded, 4021 bytes
Copied [clabpr01.2da] to [override/clabpr00.2da]
[./override/clabth01.2da] loaded, 3993 bytes
Copying and patching 1 file ...
[./override/clabth01.2da] loaded, 3993 bytes
Copied [clabth01.2da] to [override/clabth00.2da]
[./override/clabba01.2da] loaded, 4629 bytes
Copying and patching 1 file ...
[./override/clabba01.2da] loaded, 4629 bytes
Copied [clabba01.2da] to [override/clabba00.2da]
[./override/clabpa01.2da] loaded, 5487 bytes
Copying and patching 1 file ...
[./override/clabpa01.2da] loaded, 5487 bytes
Copied [clabpa01.2da] to [override/clabpa00.2da]
[./override/clabdr01.2da] loaded, 3994 bytes
Copying and patching 1 file ...
[./override/clabdr01.2da] loaded, 3994 bytes
Copied [clabdr01.2da] to [override/clabdr00.2da]
[./override/clabrn01.2da] loaded, 4469 bytes
Copying and patching 1 file ...
[./override/clabrn01.2da] loaded, 4469 bytes
Copied [clabrn01.2da] to [override/clabrn00.2da]
[./override/clabma00.2da] loaded, 6070 bytes
[./override/clabmo01.2da] loaded, 7757 bytes
Copying and patching 1 file ...
[./override/clabmo01.2da] loaded, 7757 bytes
Copied [clabmo01.2da] to [override/clabmo00.2da]
[./override/kitlist.2da] loaded, 7037 bytes
[./override/kitlist.2da] loaded, 7037 bytes
[./override/luabbr.2da] loaded, 1583 bytes
[./override/luabbr.2da] loaded, 1583 bytes
Copying and patching 1 file ...
ERROR: error loading []
Stopping installation because of error.
Stopping installation because of error.
Stopping installation because of error.

ERROR Installing ['SkaldingHot' multikit], rolling back to previous state
Unable to Unlink [m7multikit/backup-kits/0/OTHER.0]: Unix.Unix_error(1, "unlink", "m7multikit/backup-kits/0/OTHER.0")
[m7multikit/backup-kits/0/UNSETSTR.0] SET_STRING uninstall info not found
Will uninstall   9 files for [./m7multikit/multikits.tp2] component 0.
Uninstalled      9 files for [./m7multikit/multikits.tp2] component 0.

And the error you face is the one I made to be in bold.

The rest is just uninstall debug that's usually not useful. Well besides seeing how it was made... especially the several identical lists of *setup-* debugs, are completely useless.


Yep, Jarno Mikkola. my Mega Mod FAQ. Use of the BWS, and how to use it(scroll down that post a bit). 
OK, desert dweller, welcome to the sanity, you are free to search for the limit, it's out there, we drew it in the sand. Ouh, actually it was still snow then.. but anyways.


#384 Crumshaw

Crumshaw
  • Member
  • 4 posts

Posted 05 June 2017 - 03:57 AM

Thanks for the explanation, Imp.

 

Heh, yea, I figured most of that would be superfluous, but I wasn't certain so I tried to summarize what I'd done.

 

Well... I can tell without looking that "error loading []" isn't going to help narrow things down for google. Is there any effective means of troubleshooting I can do to provide more data? I'm at a bit of a loss here.



#385 -FRUTZK-

-FRUTZK-
  • Guest

Posted 05 June 2017 - 11:44 PM

Hey guys, I still can't get the latest version to work, even on the vanilla install!

 

  1. Extract m7multikit folder and create WEIDU setup-m7multikit application and drag to BGEE folder
  2. Run Setup
  3. Create fighter/thief
  4. Pick Kensai
  5. Pick Swashie
  6. Type name to appear in Character Record
  7. Type 5+characters for multikit
  8. Try to Install, it begins to copy files and then reaches ERROR error; unix.unix_error(20, "stat", "")
  9. Experience frustration

 

 

I've create the kit I want. KENSAI/SWASHIE, no issues, then trying to install, I still get error; unix.unix_error(20, "stat", "")

 

Is someone able to run me through what files I need in the install folder? Please, I'll be your friend.

 

 

Thanks.



#386 The Imp

The Imp

    Not good, see EVIL is better. You LIVE.

  • Member
  • 4069 posts

Posted 06 June 2017 - 02:13 AM

Which archive are you using ? Cause the latest version worked fine on my BG2EE game.

End of the .debug log:

Spoiler

 

I suppose that you Crumshaw didn't have a clean install as it gives this:

 

What should be done with all components that are NOT YET installed?

[I]nstall them, [S]kip them, [A]sk about each one? SETUP-WEIDU.TP2 0 0 Installed

Aka you might need to uninstall all the MMBM components, then exit the dos-window, go to the game folder, remove the mod folder and re-extract the files so you have a clean m7multikit folder with the above link, then run the setup-file to make the kits and then install them.


Edited by The Imp, 06 June 2017 - 02:26 AM.

Yep, Jarno Mikkola. my Mega Mod FAQ. Use of the BWS, and how to use it(scroll down that post a bit). 
OK, desert dweller, welcome to the sanity, you are free to search for the limit, it's out there, we drew it in the sand. Ouh, actually it was still snow then.. but anyways.


#387 -FRUTZK-

-FRUTZK-
  • Guest

Posted 06 June 2017 - 03:23 AM

Thanks for test run. Still no luck. I mentioned that I am on BGEE not BG2, no I'm guessing that is my problem. It must be trying to install the HLAs and failing. Cheers guys. Looks like I'll do a speed run through BGEE then back to my multi kit in BG2EE.

#388 Crumshaw

Crumshaw
  • Member
  • 4 posts

Posted 06 June 2017 - 10:21 AM

Which archive are you using ? Cause the latest version worked fine on my BG2EE game.

End of the .debug log:

Spoiler

 

I suppose that you Crumshaw didn't have a clean install as it gives this:

 

What should be done with all components that are NOT YET installed?

[I]nstall them, [S]kip them, [A]sk about each one? SETUP-WEIDU.TP2 0 0 Installed

Aka you might need to uninstall all the MMBM components, then exit the dos-window, go to the game folder, remove the mod folder and re-extract the files so you have a clean m7multikit folder with the above link, then run the setup-file to make the kits and then install them.

 

Oh, I assumed that that message was asking about the six kits I'd made but not yet installed (as in: to install all of them/not install any/ask to install each individually). I had a bit of trouble installing the mod without the help of BiG World Setup, but I can probably figure it out. I'll give your suggestion a shot and let you know how it turns out.

 

I am using v0.27.10 by the way which is the latest version as far as I can tell. I might try using previous versions and seeing how that goes too. Also, I've been trying to install this for EET in case that's relevant.

 

Edit: Alright, I tried removing then re-extracting without BiG World Setup and it worked fine. Installing kits still gives the same error though.

 

Edit 2: I just tried using v0.27.8 and it installed the kit on the first try. I have absolutely no idea why, but it did. If it weren't for the HLA bug, I'd be all set. That's useful information, right? I ought to have tried that sooner.

 

Edit 3: I should have mentioned this sooner too: I've been following the advice of Jarno Mikkola's guide (http://www.shsforums...r-the-megamods/) so presumably Windows permissions shouldn't be interfering with the install.


Edited by Crumshaw, 06 June 2017 - 11:02 AM.


#389 Crevs Daak

Crevs Daak

    me orc duh duh

  • Member
  • 81 posts

Posted 08 June 2017 - 07:46 AM

I believe I have fixed it, but in doing so the old bug might have come back. I only tested in BG:EE and squatted another (harmless and pointless to fix) bug in the process, but honestly I have no clue if I just reversed something. Consider this a fastfix. If it works then I'm glad it did and if it doesn't I'm sorry I'll deal with it tomorrow unless I forget.

http://www.weidu.org/~thebigg/
https://github.com/C...es/tag/v0.27.11

#390 Crumshaw

Crumshaw
  • Member
  • 4 posts

Posted 08 June 2017 - 02:25 PM

No need to rush on my account, Crevs Daak. For the present, I'm just using EEKeeper to individually add kit pieces, and it's functional enough. I am very impressed by the quick responses though. This is a pretty ambitious project given the Infinity engine's constraints. Thank you guys. Let me know if you need a guinea pig.



#391 The Imp

The Imp

    Not good, see EVIL is better. You LIVE.

  • Member
  • 4069 posts

Posted 08 June 2017 - 04:53 PM

And here's the usual easy archive for PC users:
Attached File  m7multikit-0.27.11.zip   1.43MB   15 downloads

Yep, Jarno Mikkola. my Mega Mod FAQ. Use of the BWS, and how to use it(scroll down that post a bit). 
OK, desert dweller, welcome to the sanity, you are free to search for the limit, it's out there, we drew it in the sand. Ouh, actually it was still snow then.. but anyways.


#392 rkocour

rkocour
  • Member
  • 1 posts

Posted 18 June 2017 - 12:50 PM

I've been trying to install this mod for the past couple of days. And i keep running in to the same error.

 

It's a bgee+sod+modmerge large mod install and every time i try and build a f/m/t kid, i get

ERROR: cannot convert __kit2_clasthac_entry or %__kit2_clasthac_entry% to an integer
ERROR: [clasthac.2da] -> [override] Patching Failed (COPY) (Not_found)
 
I've tried with various versions 27.8, 27.10, and 27.11
 
The kit is usually a base fighter/specialist mage/shadow dancer. 

Attached Files





Reply to this topic